2015. július 26., vasárnap

#12 Könyvkritika: Jennifer L. Armentrout:Luxen sorozat

Így búcsúzom Daemon Black-től...


A Vörös pöttyös könyvek közül a Luxen sorozat a legeslegeslegjobb könyvsorozat a Könyvmolyképző kiadónál. Miről is szól ez a könyvsorozat:Földönkívüliekről.
Nem bukott angyalokról,nem démonokról,földönkívüliekről. A Luxenek,vagyis fényemberek,és az Arumok,a sötétségemberek között örök idők óta harc áll,és emiatt a harc miatt a Földre kerülnek. Itt az emberek előtt titokban tartják magukat,de hát persze,valakiknek sikerül tudomást szerezniük róluk.
Armentrout sorozatát három dolog jellemzi a legjobban: a romantika,az akció és a fordulatok. E három dolog egybegyúrva olyan dolgot alkot,hogy az valami egyszerűen hihetetlen.
De akkor szépen sorban a részekről egy kicsit.
~Obszidián: Katy,a főszereplő lány,apja halála után anyjával Nyugat-Virginiába költözik. Itt persze kap egy rejtélyes szomszédot,vagyis kettőt,Dee és Daemon Black-et. Katy már első alkalommal összeveszik Daemonnel,akit egy tapló parasztnak titulál. Eközben viszont a srác húgával,Dee-vel,összebarátkoznak,és legjobb barátnők lesznek. Egyik nap Dee rejtélyes dolog miatt eltűnik egy jó időre,de mielőtt eltűnik ráparancsol bátyjára,hogy vigyázzon Katyre. Daemon ezt nagyon nem szívesen vállalja el,de megteszi húga kérését,mivel az zsarolja őt a kocsijának kulcsaival. Katy egyszer kiszalad véletlenül egy kamion elé,és Daemon,hogy megmentse a lány életét,megállítja az időt,és egyúttal megjelöli a lányt,így az arumok könnyen rájuk találhatnak. Ekkor Daemon kénytelen lesz Katyt beavatni féltve őrzött titkába,abba,hogy ő és húga luxenek.
~Ónix:Itt kezd beindulni a szerelmi szál,mivel Daemonnek feltett szándéka,hogy bebizonyitsa Katynek,hogy tényleg szereti,és nem csak amiatt van mellette,hogy megvédje az arumoktól.Időközben Daemon meggyógyitja luxen-erővel Katyt,minek eredményeképp összekapcsolódnak,vagyis ha egyikük meghal,meghal a másik is. Katy nem akar hinni Daemonnek sem abban,hogy tényleg szereti őt a fiú,sem abban,hogy ne avassa nagyon bizalmába az új fiút,Blake-t.
~Opál: itt végre eljön az,amire mindenki várt! Daemon és Katy végre egy párt alkotnak. Katy egyszer véletlenül meglátja azt a lányt,akit mindenki halottnak hitt,vagyis a Black testvérek harmadik tagjának,Dawsonnak barátnőjét,Betthany-t. A Dee,Daemon,Katy és Blake segítséget kérnek egy nagyhatalmú fiútól,Luc-tól abban,hogy segitsen nekik betörni a kormányzat épületébe és kiszabaditsák Dawsont és barátnőjét. Az akció katasztrófába torkollik,mivel kiderül,hogy Blake az ellenség,vagyis a kormány oldalán áll.
~Origin-Eredet: a könyv innentől kezdve két szemszögből íródik,mivel Katyt elrabolják a betörési akció során,és elszállítják őt a Deadalusba,azaz egy "kiképzőköszpontba". Daemon meg felkerekedik,és ha rajta múlik akár az egész világot képes felégetni,csak,hogy megmentse szerelmét. Daemonnek sikerül megtalálnia Katyt,ám ennek hátránya az,hogy őt is elfogják. Katy testőre,Archer,kettős ügynök vagyis kiderül,hogy ő Luc egyik beépített embere,ezért segít megszökni Daemonnek és Katynek a Deadalusból.
~Opposition-Ellenállás: Katy és Daemon sikeresen megszöknek a Deadalusból,de ez azzal jár,hogy az egész Black család,Katy és Betthany na meg Archer és Luc,menekülnek a kormány elől. Amikor végre találnak egy rejtekhelyet annak köszönhetően,hogy óriási pánikot keltenek azzal,hogy felfedik képességeiket Las Vegasban,megjelennek a bosszúszomjas Luxenek és elviszik Daemont,Deet és Dawsont magukkal. A könyv szintén két szemszögben van megírva,tehát Daemon és Katy szemszögéből is olvashatjuk az eseményeket. Deen sikerül átvegye a többi luxen az uralmat,ám Dawson és Daemon esetében csak álca az egész,ugyais rájuk nem tudtak hatni a basszúszomjas luxenek. A sorozat jobb befejező kötetet nem is kaphatott volna,mivel tele van fordulatokkal és izgalommal,na és persze romantikával.
A sorozatban szereplő karaktereket nagyonnagyon megszerettem,és nagyon nehéz lesz elengednem őket,már ha ez sikerül valaha is.
Katy:vagány,belevaló csaj,aki rengeteg rossz,és rengeteg jó dolgon megy keresztűl,de sikerül mindig megtartsa a józan eszét. Számomra egy nagyon szimpatikus lány,és rengeteg hasonlóságot tudtam felfedezni közte és köztem,így hát lehet,hogy ezért sikerült annyira megkedvelnem őt.
Daemon:ő az,akiről órákonát képes lennék áradozni. Egyszerűen beleszerettem.Figyelmes,védelmező,okos,harcias,nagyon nagyon nagy az egója és nagyon nagyon szerethető. Számomra ő lett az összes eddig olvasott könyv fiú főszereplők közül a kedvencem.
Mellékszereplők közül nagyon szerettem Archert,akit mondjuk először nem igazán kedveltem,aztán valahogy a befejező kötet során igenis megszerettem.
Deet már az első kötet óta nagyon szerettem,bár az Opposition alatt egyszer-kétszer szívesen lekevertem volna neki párat,ahoz hogy észheztérjen.
Akkor ottvan még Luc és Dawson akiket szintén nagyon megkedveltem a sorozat végére.
Összeségében mindent imátam ebben a sorozatban,a szereplőket,a témát és az írónő stílusát. Nagyon remélem,hogy meg fog jelenni a két kiegészitő kötet is magyarul,a Shadows és az Obsession.
Ha pontoznom kéne a sorozatot akkor 10-ből csillagos 11-t adnék rá,mivel egyértelműen veri az össze eddig olvasott könyvemet.
Köszönöm szépen Jennifer L. Armentrout,hogy megírtad ezt a nagyszerűsorozatot és köszönöm Könyvmolyképző kiadó,hogy kiadtátok magyarul a sorozatot.
Mindenkinek ajánlom a sorozatot,aki valamire való könyvet akar olvasni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése